Тук в Търново, като си боядисам някой детайл и боята все идва един нюанс по-светло .. хайде на броните не си личи, но като ми боядисаха вратата и на слънце си личи.. много кофти .. майстора ми ходи да му правят боите на чичката на пишмана (Мобихел).. Защо така се получава уж по програма я прави ала бала ама не става, а боята е тъмнозелена перла. Други с подобни оплаквания и съветчета ?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблемче с боята..
Collapse
X
-
Дори една и съща боя да е, чувал съм че ако се нанесе с различно налягане с което се пръска - може да изглежда по различен начин.AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
-
пикапа кат ми го удариха смених врата и майстора пребоядиса цялата лява стана и стана като нов точно заради тия нюанси . Може и да е точно същата но тая новата боя не е била подложена дъжда снега и слънцето като вредни фактори докато другата част от колата едва ли е била държана в херметичен контейнтейнер за това има нюанси и се боядисва цялата стана и го няма тоя проблем . Сега незнам какви пари са ти взели само за вратата и разлика спрямо цялата лява страна за боядисването на ма мен за Дачия пикап ми взеха 650 лв + 130 за нова врата от РумънияAlfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I)My love
sigpic
Comment
-
На мен ми ги правят на машина. Вземат за мостра цвят от съседния детайл и правят по него. И за да няма разлика лакират със по скъп, но напълно прозрачен лак. ПОвечето лакове като ги нанесеш жълтеят. Трябва хубав лак отгоре. И всяки цвят боя се нанася по различен начин, под различен ъгъл.
И не, че нещо, но няма да се оеднаквят. Така ще си остане. Винаги това новото ще изглежда по-ново. Аз за това мисля, на лято да я правя цялата. Понеже преди мен са я боядисвали от зад и така на задната ми дясна врата си лични.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Така се получава, защото се работи по номера на боята. По този начин винаги новата боя ще се отличава, защото другата я е пекло слънцето толкова години и вече си е променила нюанса. Виждал съм идеални изпълнения, където изобщо не може да се направи разлика, но доколкото знам, поправките са правени с вскъпи сврвизи, които работят със най-скъпите марки боя на нашия пазар и които разполагат със специална техника, за определяне на текущия цвят на колата и приготвяне именно на такъв цвят боя. А качествено пребоядисване (с качествена боя и качествен сервиз) на кола струва 3К+Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 09:27.Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
Alfa Romeo 156, 2.0TS
Comment
-
Аз на скоро си боядисвах праговете и спойлера. Взеха за проба боя от багажника. Станаха едно към едно. Не си лични, че са боядисвани. Като праговете се правиха с преливка. Демек не се боядисаха целите, а само където бяха ударени. Не си лични нищо.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Оня ден сварих да си залепя и другия праг, беше боядисан по синеещо черно отколкото колата, малко черен космос, малко лачец отгоре, и е бомба, не мога да давам луди пари за качествено боядисване, и някой или някъде да го обеля или одера - минах на принципа че е по важно всичко под капака да е слънце, отколкото външно......"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеОня ден сварих да си залепя и другия праг, беше боядисан по синеещо черно отколкото колата, малко черен космос, малко лачец отгоре, и е бомба, не мога да давам луди пари за качествено боядисване, и някой или някъде да го обеля или одера - минах на принципа че е по важно всичко под капака да е слънце, отколкото външно......Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Качествените майстори работят с доста оптически измами при частични боядисвания. При някои се получава добре, при други - не чак толкова.
По мои наблюдения, масово хорицата са "кьорави" и не забелязват доста от дефектите по боята си.AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
sigpic
Comment
-
Ами според мен баш не си я е уцелил тоя дето прави боята щото пастирах след това и си личи на слънце и то не малко.. знам как е при нова-стара боя ама ме съмнява като е била нова да е била по светла щото сега врата си е по светличка.. явно проблемата е в мастора на боите, но и аз съм на вариянта как е под капака, така че здраве да е.Alfa Romeo 156 1.8 TS 99'
ex. Lancia Dedra 1.6 ie 93'
Comment
-
Първоначално публикувано от WarsteineR Покажи съобщениеАми според мен баш не си я е уцелил тоя дето прави боята щото пастирах след това и си личи на слънце и то не малко.. знам как е при нова-стара боя ама ме съмнява като е била нова да е била по светла щото сега врата си е по светличка.. явно проблемата е в мастора на боите, но и аз съм на вариянта как е под капака, така че здраве да е.
От Италия небоядисвана кола сигурно няма да видиш никога.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от WarsteineR Покажи съобщениеАми според мен баш не си я е уцелил тоя дето прави боята щото пастирах след това и си личи на слънце и то не малко.. знам как е при нова-стара боя ама ме съмнява като е била нова да е била по светла щото сега врата си е по светличка.. явно проблемата е в мастора на боите, но и аз съм на вариянта как е под капака, така че здраве да е.Mercedes W202 - 200kompressor 99'
Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99'- ex''
Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'
Comment
-
Първоначално публикувано от WarsteineR Покажи съобщениеТук в Търново, като си боядисам някой детайл и боята все идва един нюанс по-светло .. хайде на броните не си личи, но като ми боядисаха вратата и на слънце си личи.. много кофти .. майстора ми ходи да му правят боите на чичката на пишмана (Мобихел).. Защо така се получава уж по програма я прави ала бала ама не става, а боята е тъмнозелена перла. Други с подобни оплаквания и съветчета ?Alfa Romeo 156 2.4 JTD...Alfa Romeo 155 2.0 8V TS Turbo... Alfa Romeo 75 2.0 TS...Powered By ...
Comment
-
Да не си помислите, че не се ударих днеска във вратата на гаража на излизане. Остъргах си предната броня. За кой ли път. На лято и двете брони или цялата кола на направо ще минава през бояджииницата. Още като я взех броните бяха поожулени и нарочно не ги правя докато не ги доостържа хубавичката и аз.
Не се косете чак толкова. Важно е технически да е добре колата и вътре да доставя удоволствие.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
Comment